Składniki:
-upieczony na 7 jajach ciemny biszkopt
-0,5 l kremówki( ubić)
-2 żółtka
-3/4 kostki margaryny do ucierania
-1/2 szklanki cukru pudru
-pół szklanki kawy rozpuszczalnej
-2-3 serki hmogenizowane( waniliowe,zwykłe)-polecam danio
-3 średniej wielkości łyżki żelatyny
biszkopt przeciąć na pół, ułożyć spód, nasąćżyć kawą; robimy masę: utrzeć margaryne,dodać zółtka i cukier puder, powoli dodawać serki(wymieszać łyżką), na końcu dodać ubitą kremówke( wymieszać łyżka) -do masy wlać rozpuszczoną i ostudzoną żelatynę(musi być zimna );
połowę masy wykładamy na spód,kładziemy drugi płat biszkoptu nasączamy go i wykładamy resztę masy
na wierzch lejemy polewę lub ścieramy na tartce białą i czarną czekolade tworząc dość grubą ich warstwe...ciasto odstawiamy do lodówki na parę godzin,najlepsze jest schłodzone następnego dnia
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz